• תנאי שימוש וזכויות יוצרים
  • פרסם באתר
  • Facebook
קוטיקולה - מגזין ההדברה הישראלי
  • דף הבית
  • אודות
  • מה במגזין
    • חומרים ומוצרים
    • מינים פולשים, מתפרצים ומחלות
    • לא מזיק לדעת
    • הדברה בישראל
    • מַדְבִּירִים מְדַבְּרִים
    • הארה על הדברה
    • הדברה בעולם
  • חנות קוטיקולה
    • חנות קוטיקולה
    • חנות ספרים
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מה במגזין
    • חומרים ומוצרים
    • מינים פולשים, מתפרצים ומחלות
    • לא מזיק לדעת
    • הדברה בישראל
    • מַדְבִּירִים מְדַבְּרִים
    • הארה על הדברה
    • הדברה בעולם
  • חנות קוטיקולה
    • חנות קוטיקולה
    • חנות ספרים
  • צור קשר
קוטיקולה - מגזין ההדברה הישראלי
  • דף הבית
  • אודות
  • מה במגזין
    • חומרים ומוצרים
    • מינים פולשים, מתפרצים ומחלות
    • לא מזיק לדעת
    • הדברה בישראל
    • מַדְבִּירִים מְדַבְּרִים
    • הארה על הדברה
    • הדברה בעולם
  • חנות קוטיקולה
    • חנות קוטיקולה
    • חנות ספרים
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
  • מה במגזין
    • חומרים ומוצרים
    • מינים פולשים, מתפרצים ומחלות
    • לא מזיק לדעת
    • הדברה בישראל
    • מַדְבִּירִים מְדַבְּרִים
    • הארה על הדברה
    • הדברה בעולם
  • חנות קוטיקולה
    • חנות קוטיקולה
    • חנות ספרים
  • צור קשר
הכירו את יו"ר ארגון המדבירים – ברק אריאלי
דף הבית » מדבירים מדברים » הכירו את יו"ר ארגון המדבירים – ברק אריאלי
מערכת קוטיקולה 25/04/2018 תגובה אחת

הכירו את יו"ר ארגון המדבירים – ברק אריאלי

ב 18 בינואר התקיימו הבחירות השנתיות לוועד ארגון מדבירי מזיקים בישראל. ברק אריאלי קיבל את מירב הקולות (55 במספר) ונבחר לתפקיד יו"ר הארגון.

לכבוד כניסתו לתפקיד של ברק אריאלי, התכנסנו איתו לראיון אחד על אחד, כדי לשמוע עוד עליו, על מה שמתוכנן לעתיד הקרוב (והרחוק) ועל איך הוא רואה את ההזדמנויות והאתגרים שעומדים בפני תחום ההדברה בארץ כיום.

 

מיהו ברק אריאלי?

ברק אריאלי, בן 42, נשוי + 2, גר בחולון, עוסק בתחום ההדברה מזה כעשרים שנים (מס' היתר 1359) ובשעות הפנאי מטפח את התחביבים האישיים שלו, שהם טבע ובעלי חיים. להדברה הגיע במהלך השירות הצבאי, כאשר התפנה תקן של תברואן באוגדת עזה, אריאלי קיבל על עצמו את התפקיד ויצא ללימודי הדברה ותברואנים.

 

מהם תחומי ההתמחות שלך בהדברה, מיהם לקוחותיך?

השאיפה שלי היא ללמוד על כל סוגי המזיקים התברואיים, על מנת להתמחות ולפתח שיטות טיפול למינים הפולשים לארצנו. מרבית הלקוחות שלי הם חברות מתחום הטכנולוגיה, מוסדות ציבור ורשויות מקומיות.

 

יו"ר ארגון המדבירים

מהם האתגרים כיום של מקצוע ההדברה בארץ?

מקצוע ההדברה הוא מקצוע ראוי ביותר, שמצריך ידע רב, בניגוד למה שלקוחות עשויים לחשוב, שמדובר בפעולה הטכנית של הריסוס ותו לא. בנוסף לידע הנדרש, מקצוע ההדברה טומן בחובו סיכון ממשי – למדביר ולסביבה. לכן, מדביר שעובד בתחום בימינו – צריך לשלוט בדרכי הניטור הטובות ביותר לכל סוג של מזיק, בדרכי המניעה היעילות ביותר עבור סוגי המזיקים השונים, ובסופו של דבר – בתכשיר הספציפי האופטימלי להדברת המזיק המדובר.

לאור זאת, אחד האתגרים שעומדים בפני תחום ההדברה בארץ כיום הם העמקת הידע ושיפור המקצועיות של המדבירים על ידי קיום קורסים ארוכים יותר, לימודי המשך למקצוע ההדברה וימי עיון רבים ככל האפשר.

אתגר ומטרה נוספת עוסקים בהעלאת המודעות בקרב הציבור לכך שהדברת מזיקים וחומרי הדברה הם לא משחק ילדים. הקלות בה כל אחד יכול לרכוש חומרי הדברה חקלאים ולבצע הדברה תברואית בביתו חייבת להיעצר. אנשים לא מבינים את הסיכון בו הם מעמידים את עצמם ואת בני ביתם.

נושא נוסף הוא חוק ההדברה. מצד אחד, החוק ניתן לפרשנויות רבות. מצד שני, הוא החטיא את המטרה העיקרית שלו, שהיא שלום הציבור, בכך שצמצם מרכיבים חשובים מאוד בהכשרת המדביר. מדביר שזה עתה סיים לימודים ועבר מבחן קליל, מקבל רישיון ראשוני להיכנס ולבצע פעולות הדברה במקום הרגיש ביותר, הוא מגורי האדם, מקום בו תינוקות זוחלים, מתגוררים ילדים, מבוגרים, נשים בהריון, חולים ובעלי קושי כזה או אחר. המצב נכון להיום מאפשר למדביר להתנסות ולהתמקצע על החלשים ביותר. האתגר הוא להחזיר ואף להגדיל את תקופת ההכשרה שכל מדביר צריך לעבור עד לקבלת הרישיון, בכדי לאפשר למדביר עצמו את המקצועיות הדרושה וללקוחות שלנו את השירות הטוב ביותר.

ברק אריאלי

מה תפקיד ארגון המדבירים בעצם?

בראש ובראשונה, ארגון המדבירים בישראל מהווה את הגוף המקצועי המאחד בתוכו את כל העוסקים בתחום ההדברה התברואית בישראל.

בין התפקידים החשובים ביותר שלו הוא דאגה לשלום הציבור, להיות הצינור המגשר בין העוסקים בענף לרגולטור, לדאוג לצרכי המדבירים, לשפר ולשדרג את הידע ומקצועיות של העוסקים במלאכה, לדאוג להכוונה מקצועית של המדבירים וכן להדריך באופן אישי מדבירים שלא פועלים בצורה מקצועית ואתית מול הלקוחות.

ועד ארגון המדבירים יוזם ומקיים ישיבות ומפגשי הסברה, ימי עיון, כנסים שנתיים של הארגון, סקרים, הפקות לקחים בעקבות אירועים נקודתיים, ישיבות עם המשרד להגנת הסביבה ועוד.

נכון להיום, יצרנו דיאלוג מקצועי וחשוב מאין כמוהו עם נציגי המשרד להגנת הסביבה, אשר מכירים בנו כנציגי המדבירים בישראל. בניגוד להתנהלות פרטנית מול המשרד להגנת הסביבה, אשר עלולה ליצור צוואר בקבוק מול הרגולטור, ההתנהלות מול המשרד ככוח יציג אחד ומגובש – היא זו שיכולה להביא לשינויים אמיתיים בענף ולמנף את מקצועיות המדבירים בארץ.  

 

מהם היעדים שלך כיו"ר הארגון? איפה אתה רואה את הארגון בשנת 2020?

חלק מהיעדים שניצבים לנגד עיני הנם:

  • ביצוע שינוי בחוק ההדברה, על מנת שבאמת ידאג לשלום הציבור ויכשיר מדבירים בצורה מקצועית.
  • הורדת המוצרים החקלאיים/ הווטרינריים ממדף המוצרים לקהל הרחב, התנהלות שמהווה סכנה ממשית לשלום הציבור.
  • העלאת התודעה בקרב הציבור שיש לבחור מדביר בעל רישיון, החבר בארגון בפרט, והעלמת תופעת החאפרים העוסקים בהדברה ללא רישיון מהנוף הישראלי.
  • העלאת המודעות של העוסקים בהדברה לאפשרויות השונות לטיפול במזיקים התברואיים וכך לצמצם את השימוש בחומרי הדברה, וכן לעבודות ייעוץ בנושא מניעה, במקרים רלוונטיים, כאשר אין צורך בעבודות של הדברה בפועל.
מטרת ארגון המדבירים - דאגה לשלום הציבור

הישג של הארגון, שאתה גאה בו במיוחד

החורף האחרון קיימנו 3 ימי עיון מצליחים ביותר – בדרום, בצפון ובמרכז הארץ – במגוון נושאים. ימי העיון הוכרו על ידי המשרד להגנת הסביבה והשתתפו בכל אחד מהם כ- 120 מדבירים בממוצע. זו הזדמנות מצוינת להזכיר ולעדכן, כי ארגון המדבירים מקיים ימי עיון בנושאים מגוונים ובאזורים שונים בארץ. ימי העיון פתוחים לכל המדבירים, אז התעדכנו ובואו לרכוש ידע ועדכונים מקצועיים וחשובים.

 

מסר אישי לקוראים?

שאפו תמיד ללמוד ולהתחדש, להיות אמינים ומקצועיים מול הלקוחות, לחקור את המזיק ודרכי הטיפול בו.

אני מזמין את כולם לחבור ולתרום לארגון, כי כוחנו באחדותנו.

הצטרפות לארגון המדבירים
  • הדפסה

מערכת קוטיקולה בדיקה |להציג את כל הפוסטים של מערכת קוטיקולה

כתב עת להדברה, בריאות הציבור ואיכות הסביבה, שם לו למטרה לקדם את תחום הדברת המזיקים בישראל, לספק ידע ומידע וליצור שיח בין קהל המדבירים, יצרנים, צרכני ההדברה, בעלי תפקידים ברשויות מקומיות, במשרדים ממשלתיים, חוקרים, סטודנטים ובעלי ענין.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. לוגסי אלי הגב 25/04/2018 בשעה 17:37

    כתבה מכובדת המוכיחה שבחירת הרוב בברק ליו"ר ארגון המדבירים היתה נכונה והתוצאות בשטח מוכיחות זאת והוא רק בתחילת דרכו.

השארת תגובה

ביטול

הירשמו כאן לקבלת כתב העת שלנו
אילו מזיקים עץ קיימים?
לא מזיק לדעת (טיפים והדרכה)

אילו מזיקים עץ קיימים?

05/06/2022

כשמדברים על מזיקי עץ יש שני סוגי חרקים עיקריים שנמצאים בעץ שלכם: זחלי חיפושיות המכונות בטעות "תולעי עץ" וטרמיטים

חרקים מזיקים במוזאונים, ארכיונים, ספריות ואוספים

חרקים מזיקים במוזאונים, ארכיונים, ספריות ואוספים

10/12/2021

ספרים, תמונות, מוצגים, פוחלצים וחפצי אומנות שונים במוזיאונים וספריות חשופים לנזקיהם של חרקים. המאמר סוקר את סוגי המזיקים ודרכי בקרתם

בקרה והדברה של צרעות

בקרה והדברה של צרעות

07/10/2021

כיצד מדבירים צרעות? מה הם העקרונות המנחים להדברה? כיצד מטפלים בקן? כיצד להתמגן מפני הצרעות? מתי משתמשים במלכודות צרעות ומה

הצרעות המטרידות את האדם

הצרעות המטרידות את האדם

04/09/2021

צרעות הן ממזיקי הקיץ המפחידים והמכאיבים אך גם המסקרנים. הקן מתוזמן לפי עונות השנה, חיי החברה מפותחים, קיימת אחריות

חרקים ומזון – ממטרד למשאב. כתבה שניה: חרקים במזון וכמזון, כַּשְׁרוּת ובריאות

חרקים ומזון – ממטרד למשאב. כתבה שניה: חרקים במזון וכמזון, כַּשְׁרוּת ובריאות

13/06/2021

חרקים אינם רצויים בד"כ בצלחת, בטח שלא בקרב שומרי הכשרות, האם הם ישמשו כמזון העתיד שיציל את אוכלוסיית כדור הארץ

חרקים ומזון – ממטרד למשאב. כתבה ראשונה: "חרקי המחסן"

חרקים ומזון – ממטרד למשאב. כתבה ראשונה: "חרקי המחסן"

06/02/2021

חרקי המחסן הם קבוצת חרקים ספציפית שהסתגלה לחיות במקומות אחסון של מזון יבש, ניזונים ומתפתחים על או בתוך מזון ותוצרת

עורך אחראי: טל ויינברג למשוב, הצעות ופרסום בכתב העת צרו קשר: info@cuticula.co.il טלפון: 076-5437473 מען למכתבים: ת.ד. 438 בית אריה 7194700
יצירת קשר

עורך אחראי: טל ויינברג
למשוב, הצעות ופרסום בכתב העת

טלפון: 076-5437473
פקס: 08-9389358
אימייל: info@cuticula.co.il

מען למכתבים: ת.ד. 438 בית אריה

מדיניות החזרת מוצרים וביטול קניה

  • Facebook
  • YouTube
מה במגזין?
  • דף הבית
  • אודות
  • מה במגזין
    • חומרים ומוצרים
    • מינים פולשים, מתפרצים ומחלות
    • לא מזיק לדעת
    • הדברה בישראל
    • מַדְבִּירִים מְדַבְּרִים
    • הארה על הדברה
    • הדברה בעולם
  • חנות קוטיקולה
    • חנות קוטיקולה
    • חנות ספרים
  • צור קשר
עקבו אחרינו בפייסבוק
‎קוטיקולה - מגזין ההדברה הישראלי‎
הירשמו כאן לקבלת כתב העת שלנו
תגיות מוצר
אל חזור אל חזור לביוב אלרגיה ארגז ארגז אחסון ארגז אטום למים בי.טי.אי בקתוש הדברה ביולוגית הדברת זחלי יתושים הדברת יתושים הדברת מכרסמים הדברת פשפש המיטה הרחקת יונים חדקונית הדקל מלכודת מלכודת הומנית מלכודת חדקונית הדקל מלכודת חולדות מלכודת חתולים מלכודת יתוש הנמר האסייתי מלכודת יתושים מלכודת יתושים חשמלית מלכודת לא קטלנית מלכודת לחתול מלכודת ליתושים מלכודת לשפני סלע מלכודת פרומון מלכודת שפנים מרסס גב לחקלאות מרסס מוטורי סופח ריח סופח ריחות ספר הכנה למבחן הדברה ספר לקורס הדברה ערדליים ערדליים לאופנוע ערדליים לעבודה פשפש המיטה פתרונות פשפש המיטה קרדית האבק שמרגף שסתום אל חוזר שסתום באפלו שסתום חד כיווני לביוב
בנייה ועיצוב אתר omega360
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס